Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Dan plodova zemlje     


NEDJELJA ZAHVALE BOGU ZA PLODOVE ZEMLJE
I RADA LJUDSKIH RUKU


Listopad je svakako jedan od najljepših mjeseci u godini: čini se da dani ljeta još traju, tisuće boja u gori i u polju, užurbanost na svakom koraku zbog dozrijevanja različitih plodova, radost na licima i mladih i starih - listopad mjesec zahvale Bogu za plodove zemlje i rada ljudskih ruku.
Lijepo je sjetiti se da mnogo toga posjedujemo zahvaljujući nekom drugom. Pa i kad smo se sami oko nečega trudili osjećamo da nam je pomoć itekako dobrodošla. To znaju i tako osjećaju stariji, a tako odgajamo i mlade. Jedan u nizu dana, kada mladima, posebno onima u osnovnoj školi, treba posvijestiti kako je mnogo toga što posjeduju plod nečije muke i truda, jest upravo ova nedjelja.
Već se u školi svaki razred pobrine oko pripremanja vlastitog stola sa raznim plodovima zemlje. Priprave se i različita peciva, a također i pano u hodniku škole. A u petak je na završetku nastave najprije ravnateljica Marina u dvorani škole uputila kratki pozdrav svima i protumačila smisao «Dana kruha», a potom su svi zapjevali pjesmu «Bože, čuvaj Hrvatsku». Učenici I, II, III, IV, V i VI razreda izveli su kratki program o kruhu i plodovima zemlje, a onda je župnik don Marko blagoslovio pripravljene darove zemlje i rada ljudskih ruku na stolovima. Uslijedilo je zajedničko blagovanje.
U nedjelju na župnoj misi u 10,30 školska djeca su ponovo govorila recitacije o kruhu i plodovima zemlje, mješoviti zbor sv. Vlaha je pjevao prigodne pjesme, župnik je posebno govorio o problemu kruha i gladi u svijetu, a na kraju mise su podijeljeni pripravljeni kruhovi, posebno najmlađima. Svi su zaželjeli da se ostvare riječi molitve blagoslova: «Gospodine, ne dopusti da se zatvorimo samo u svoj mali krug, nego da znamo i drugima onako dijeliti kako i ti nama daješ. Daj nam također radost zajedništva za stolom svagdašnjim i čežnju za tvojom gozbom!»Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr