Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Angels of Suđurac     

Studentski Centar - Teatar &TD - Kultura Promjene u koprodukciji s
američkom koreografkinjom Kate Foley najavljuju premijeru plesne predstave "Angels of Suđurac". Kate Foley

SC, Teatar &TD, Savska Cesta 25, Zagreb
Premijera  27.09. 2006. u 20.00h
Reprize     28., 29., 30. 09. i 3, 4, 30,i 31.10. 2006. u 20.00h
Blagajna je otvorena od pon. do pet. od 11.00 - 13.00 i dva sata prije
početka predstave
Za rezervacije možete nazvati 01/ 4593 510 ili 01/ 4593603
Cijena ulaznice: 40,00 kuna, za studente 25,00 kuna
Koreografija, režija i autor: Kate Foley
Plesači i koautori: Sandra Banić, Koraljka Begović, Maja Berač, Iva Divić, Adriana Josipović, Rina Kotur, Gloria Lindemann, Ika Peraić, Ivana Pinter, Sonja Pregrad, Zrinka ©imićićæ, Ljiljana Zagorec
Etnolog: Zoran Čiča
Dramaturgija: Luka Rukavina
Glazba: Adam Semijalac
Scenografija: Damir Medvešek
Asistent scenografije: Barbara Bidžin i Ika Peraić
Kostimografija: Davorka Dugački Medvešek
Oblikovanje svijetla: Miljenko Bengez
Oblikovanje zvuka: Nikola Čikos
DJ: Franciska Svašta

Režija videa: Kate Foley
Dramaturgija videa: Luka Rukavina
Kamera: Tomislav Rukavina
Montaža: Jelena Modriæ
Plesači na videu: Selma Banich, Sandra Banić, Aleksandra Dobrota-Williams,
Barbara Matijević i Stošija Zrinski

Koprodukcija: Studentski Centar - Teatar &TD - Kultura Promjene
Projekt je realiziran uz financijsku podr¹ku: Amerièke ambasade, UCLA Department of World Arts and Cultures, FACE Croatia Foundation, Ured za kulturu Grada Zagreba i Trust for Mutual Understanding i privatnim sponzorima.
Zahvaljujemo na pomoći i podršci: EkS-sceni, Prostoru+, LLINKT!-u, CDU-u, HIPP-u, Lovro Rumiha, Selma Banich, Mila Čuljak, Valenta Đak, Silvija Marchig, Zrinka Užbinec, Stošija Zrinski, Barbara Matijević, Milijana Linta i Zabava d.o.o.

KATE FOLEY (SAD), diplomirala na California Institute of the Arts, umjetnička voditeljica i koreografkinja interdisciplinarnih plesnih projekata, surađuje s američkim umjetnicima na filmu i vizualnim umjetnostima. Režirala je pri plesnim kompanijama iz New Yorka i San
Francisca, te producirala seriju "Kuća plesa" na kablovskoj televiziji. Svoj rad u Hrvatskoj započela je 2001. kao gostujući koreograf u Teatru Ulysses. Dobitnica je prestižne Fulbrightove stipendije za stvaranje projekta "Angels of Suđurac" koji će predstaviti hrvatskoj publici. Trenutno radi na magistarskom radu na UCLA Department of World Arts and Cultures.

Putovanje i upoznavanje s naslijeđenom zemljom na kojoj je smješteno groblje u Janjini na Pelješcu, rodnom selu njezina djeda, inspirirali su američku koreografkinju Kate Foley za ovu suvremenu plesnu predstavu. Odlučila je kreirati predstavu o oživljavanju drevnog plesnog kulta koji ima snagu skidanja uroka, kulta koji je rasprostranjen kao američki televizijski plesni spektakli koje je gledala kao dijete šezdesetih i sedamdesetih, katarzičan kao hipnotični ples dok genijalan DJ pušta glazbu i misteriozan kao vrh brda pretkršćanskog groblja na Pelješcu. U predstavi se klupski ples miješa se s izmišljenim arhaičnim narodnim plesnim motivima. Ispreplitanje dokumentacije iz 17 st. o suđenju vješticama na kojem su svjedočile vilenice (pučki kult vila) iz Janjine, autobiografskih materijala i iskustva američke plesne pop kulture, "Angels of Suđurac" priča je američke imigrantice dovedena do samog ruba.  Podučavajući postmoderne plesne tehnike u Studentskom Centru u Zagrebu kao "artist in residence", Kate Foley se odlučuje za tim od pet profesionalnih plesnih umjetnica iz Zagreba (Sandra Banić, Rina Kotur, Sonja Pregrad, Zrinka Đimićić i Ljiljana Zagorec) te tim od sedam studentica (Ika Peraić, Maja Berač, Adriana Josipović, Iva Divić, Koraljka Begović, Ivana Pinter i Gloria Lindemann) s kojima je krenula u  plesno/etnografsko istraživanje, a multimedijalni projekt "Anđeli Suđurca" su produkt tog istraživanja. Etnolog Zoran Čiča priskočio je u pomoć svojim savjetima (kao stručnjak, ali i izvođač) te je u predstavi zadužen za prekidanje katarzičnog plesnog rituala predavanjem o novom istraživanju psihodeličnog šamanizma vilenica.
Kompozitor i gitarski rock virtuoso Adam Semijalac miješa klupske ritmove s glasovnim isječcima iz razgovora njegovog djeda i bake. Dramaturg Luka Rukavina i montažerka Jelena Modrić u suradnji s Kate Foley i filmmakerom Tomislavom Rukavinom, osmislili su plesni video nastao od snimaka na lokaciji u Suđurcu i kombinacije tropa, iz horor filmova kao što je Blair Witch Project, s dalmatinskim pejsažima koji oduzimaju dah. Scenografiju je osmislio Damir Medvešek, kombinirajući elemente "mističnog diska" sa stilskim odrednicama baleta 19.st., a to pomaže da bi se scensko okružje premještalo od pastoralnog groblja do noćnog kluba.  Nakon svake izvedbe bit će organiziran party koji će prizvati duh tradicije američkih TV plesnih spektakala šezdesetih i sedamdesetih i plesnjaka-njihove paralele u Hrvatskoj.

Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr