Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Ministranti     

Završila je ova školska godina. Započeli su ljetni praznici. Mnogi učenici, zajedno sa svojim roditeljima, iskoriste ovo slobodno vrijeme kako bi pohodili prijatelje, obišli neka značajna turistička mjesta ili kako bi se jednostavno odmorili od svakodnevnih poslova tijekom godine. Ovo je vrijeme također pogodno i za svečanosti kao što su Prva pričest ili Krizma.
U župi Janjina, jer je broj djece veoma malen (cijela osnovna škola broji 29 učenika), ove godine nije bilo ni Prve pričesti ni Krizme. Ipak je ove nedjelje upriličena svečanost primanja novih ministranata. To su učenici završenog trećeg razreda: Vanesa Kvasina, Ivo Pekić, Stipo Pekić i Karmen Hladilo. Njima su pridruženi Ivan Nožica, koji je završio drugi razred i Petar Markić, koji će na jesen poći u prvi razred. Tako ministrantski zbor naše župe, sa ovom šestoricom novih ministranata, broji devetnaest članova. Tu su još: Mato Dežulović, Marko Glavor, Ana Bošković, Vanja Mandić, Anamarija Nožica, Zorana Rašić, Doris Jasprica, Krešimir Vukojević, Doris Kvasina, Ivona Bjelovučić, Anita Herceg,  Marin Vilović i Ivo Markić. Za vrijeme mise je pjevao naš mješoviti župni zbor, a pripjevni psalam: «Žeđa duša moja» pjevale su ministrantice Zorana Rašić, Doris Jasprica i Ivona Bjelovučić.
Župnik don Marko se u propovijedi poslužio slikom jedrenjaka kako bi predočio vjernički hod. Kao što je jedrenjaku neophodan vjetar kako bi sigurno jedrio morem, tako je i vjerniku nužan Božji Duh koji će ga pokretati naprijed i pomoći mu sigurno uploviti u željenu luku spasa. Na kraju mise čestitao je novim ministrantima na započetoj službi poslužitelja oltara, poklanjajući svakome od njih knjižicu «Mali ministrant». Stariji ministranti su za uspomenu dobili priručnik i molitvenik za ministrante «Ministrant». Također će i zajednička fotografija ostati lijepom uspomenom.


Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr