Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Dani tehničke ispravnosti vozila 2012     


Policijska postaja Ston Vas poziva na

DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2012

Pozivamo vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila. Od 19. do 24. studenog ove godine svim vlasnicima vozila koji imaju interes i želju, u stanicama za tehničke preglede vozila omogućit će se besplatni tehnički pregled vozila. Iznimka su jedino vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.
Na području Policijske Postaje Ston nalazi se jedna Stanica za tehnički pregled vozila u mjestu Potomje koja ima uredovno radno vrijeme ponedjeljkom , srijedom i petkom u vremenu od 07,00 do 14,00 sati, a utorkom i četvrtkom u vremenu od 12,00 do 19,00 sati.
Vozači se dakle u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje ukazivati na značaj održavanja vozila.  Cilj ovakve akcije je naime potaknuti što veći broj vozača da preventivno podvrgnu kontroli ispravnost vlastitog vozila i na taj način otklone mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik cestovne sigurnosti.
U sklopu akcije nema sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.
Naposljetku, po drugi put za redom osmišljen je i stanovit poticaj za sudjelovanje u akciji - prvih 10.000 vlasnika vozila koji pristupe besplatnom tehničkom pregledu vozila na poklon će dobiti 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla! Poklanjanjem tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila dodatno se pozitivno utječe na bolje uvjete vožnje, a time i na povećanje razine sigurnosti prometa na cestama.


Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr