Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Ministranti u Međugorju     Ministranti u Međugorju

I ove su se godine ministranti ovog dijela pelješkog dekanata, tj. ministranti župa Janjine, Kune i Putnikovića, zajedno sa svojim župnicima don Markom, fra Matijom i don Matom, duhovno i tjelesno krijepili na zajedničkom hodočašću u Međugorje 6. lipnja 2009. g.
Autobusom poduzeća „Libertas“, vozač je bio gosp. Ante Roso, vozili smo se bez većih zaustavljanja, osim na granicama ispred Neuma i u Metkoviću, gdje su nam tražili točan popis putnika i putne isprave (putovnice), kojih nažalost svi nismo imali, pa su nam ovaj put progledali kroz prste i dozvolili nastavak putovanja.
U Međugorju smo najprije pošli do župne crkve gdje je upravo bila priprema za slavlje sv. Potvrde, koju je imao mostarski biskup mons. Ratko Perić. Od prisutnih smo čuli kako ima devedeset i pet kandidata i kako su sve to mladi članovi župe Međugorje. To je razlog da smo imali misu u kapeli svetišta. Misu je predvodio don Marko i u kratkoj homiliji je posebno naglasio ljepote naše Domovine i našeg naroda kroz duhovne ljepote koje se posebno mogu osjetiti i vidjeti u mnogim našim svetištima. Poslije objeda u restoranu „NN“ i posjeta župnoj crkvi, gdje smo se pomolili na osobne i zajedničke nakane, razmilili smo se na sve strane. Vidjeli smo mnoštvo hodočasnika, puno štandova sa različitim predmetima, ponešto kupili, a poseban dojam na svakoga od nas ostavio je posjet „Etno selu Međugorje“. Lijepe starinske kućice, kapelica, staze, jezerca, štale sa životinjama i sve drugo skladno je napravljeno i prekrasno uređeno.
Vratili smo se u svoje župe kratko se zaustavivši u Neumu iz praktično kupovnih razloga. Ovo hodočašće i druženje ostat će nam svima u lijepom sjećanju.Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr