Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Sv. Vlaho, Dan Općine Janjina     

Festa sv. Vlaha, blagdan Općine Janjina

Općinski blagdan, Dan sv. Vlaha slavi se kao općinski blagdan već dvanaestu godinu postojanja Općinske institucije u Janjini.
Korijeni štovanja sv. Vlaha sežu u vrijeme Dubrovačke Republike čemu svjedoči i grb Općine Janjina. Grb Općine Janjina se odlikuje likom sv. Vlaha u sjedećem položaju. Kameni lik sv. Vlaha nalazi se na zgradi „Kneževog dvora“ u Janjini, koja je smještena nasuprot ulaza u Župnu crkvu sv. Vlaha.
Svake godine slavlje u čast sv. Vlaha započne liturgijskim slavljem u Župnoj crkvi, a nastavlja se svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Zadružnom domu. Na svečanu sjednicu je pozvan sav puk Općine Janjina. Predsjednik Općinskog vijeća se ovom prigodom obraća puku kratkim osvrtom na rad Općine u proteklom razdoblju, ali i ukazuje na buduće projekte koji su u planu ili u postupku realizacije. Na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Predsjednik se osvrnuo na mandat ovog, trećeg saziva Vijeća, za čije se vrijeme uložilo preko 20.000.000,00 kn u unapređivanje života na području Općine Janjina.
Na sjednici se dodjeljuju i Zahvalnice za nesebično ulaganje svog truda i rada u izgradnji i napretku Općine Janjina, u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća. Ove godine su dodijeljene dvije Zahvalnice i to gospođi Mariji Jasprica i Ligi protiv raka Korčula, Pelješac, Lastovo, Mljet, Ogranak Janjina.

Gospođa Marija Jasprica provela je cijeli svoj radni vijek radeći u Osnovnoj školi Janjina, obrazujući i odgajajući generacije janjinske djece. Uvijek vedra, nasmijana, strpljiva i spremna na pomoć kako u razredu tako i u svakodnevnom životu naša „učite'jica Marija“ zasigurno može s ponosom nositi epitet najomiljenije učiteljice četrdesetšest generacija djece janjinske Osnovne škole.
Liga protiv raka Korčula, Pelješac, Lastovo, Mljet, Ogranak Janjina jedan je od najaktivnijih ogranaka Lige. Aktivistice našeg ogranka sudjeluju u svakodnevnom životu i podrška su svim događanjima kako onim humanog karaktera, tako i onim promotivnog karaktera za Općinu Janjina. Nesebičan trud i rad aktivistica ogranka nazočan je u svim porama života Općine. Zahvalnicu je uz prigodan poklon u ime aktivistica preuzela gospođa Žarka Antičević. Općina Janjina podržava rad Lige od prvog dana osnivanja iste, te će to i nastaviti u buduće.

Slavlje u čast sv. Vlaha, Dana Općine Janjina završava prigodnim domjenkom za sve nazočne. Domjenak je i ove godine pripremljen u Villi Coruna u Malom Stonu.

Zahvaljujemo se na čestitkama Županici Dubrovačko neretvanske županije, Miri Buconić i Dasenu Jasprici koje u cijelosti objavljujemo u nastavku:

„Poštovani gospodine Mratović, Vama i svim stanovnicima Općine Janjina upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana Općine i blagdana vašeg zaštitnika Svetog Vlaha.
Općina Janjina, koju krase slikoviti krajobrazi i vrijedni žitelji zalog su svijetle i uspješne budućnosti ovog malog bisera našeg Pelješca, ali i cijele Dubrovačko – neretvanske županije. Uz iskrene čestitke za Dan Općine i blagdan vašeg zaštitnika, želim Vam puno budućih uspjeha i realiziranih projekata, a na dobrobit svih žitelja Općine Janjina. S poštovanjem, Županica Mira Buconić, prof.“

„Dragi moji, žao mi je što danas ne mogu biti s Vama pa na ovaj način povodom blagdana Svetog Vlaha i dana Općine Janjina želim Vama i svim žiteljima Općine izraziti moje iskrene čestitke i poželjeti puno Božjeg blagoslova, zdravlja i svekolikog napretka.
Vaš, Dasen Jasprica“Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr