Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Svi sveti i Dušni dan     


Svi sveti i Dušni dan

Kao i godinama prije, na svetkovinu Svih svetih jutarnja misa u 9 sati je bila u Trsteniku u crkvi sv. Antuna opata i pustinjaka, a iza mise je bilo odrješenje za sve pokojne na groblju. Župnik je, prema obredniku, a kako se to uobičajilo, nakon psalma «Iz dubine», moleći  «Smiluj mi se Bože» obišao sve grobove škropeći blagoslovljenom vodom, a obred je završio molitvom odrješenja. Lijepo vrijeme, a također i subota, uvjetovali su da se okupilo dosta vjernika, stalnih stanovnika Trstenika kao i onih koji su rođenjem ili prijateljstvima vezani uz Trstenik.
U Janjini je u 10,30 sati bila misa na groblju u kapeli sv. Stjepana. Okupljeni puk je molio za svoje pokojne, a na kraju mise je bilo odrješenje za pokojne na uobičajeni način, tj. zbor je naizmjence sa župnikom otpjevao «Iz dubine», a potom je župnik obišao cijelo groblje škropeći grobove blagoslovljenom vodom. Groblje je, kao i uvijek, lijepo ukrašeno lampionima, svijećama i cvijećem. Popodne u 16 sati bila je misa u Sreseru, a poslije mise odrješenje za sve pokojne, posebno pokopane na groblju uz crkvu Male Gospe.
Na Dušni dan, jer je bila nedjelja, mise su bile kao nedjeljom, tj. jutarnja u 9 sati u Trsteniku, a glavna pučka misa u župnoj crkvi u Janjini. Na kraju mise, kao i uvijek na Spomen svih vjernih mrtvih, bila je i kratka procesija oko crkve i odrješenje za pokojne. Molili smo da njima Gospodin udijeli vječni pokoj u svom kraljevstvu, a mi da ne zaboravimo da je „komadić raja u svakom smiješku, u svakoj dobroj riječi, u svakoj srdačnoj gesti, u svakom djelu koje pomaže“. (F.Bosmans). „Komadić raja je i u svakom srcu koje nesretnome postaje lukom spasenja, i u svakom domu s kruhom i vinom i ljudskom toplinom. Bog je svoju ljubav položio u naše ruke kao ključ od raja!“Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr