Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Izvješće sa 26. sjednice Općinskog vijeća     02. rujna 2008. godine održana je 26. sjednica Općinskog vijeća Općine Janjina. Sjednici je nazočila većina vijećnika Općinskog vijeća.

Obzirom da je došlo do komplikacija sa ishođenjem građevinske dozvole za obnovu prostora stare tržnice u svrhu Dječjeg vrtića i da nećemo biti u mogućnosti temeljem navedenog ostvariti odobrena financijska sredstva iz Državnog proračuna, Općinsko vijeće je suglasno sa podnošenjem zahtjeva prenamjene financijskih sredstava. Odobrena financijska sredstva će biti upotrijebljena za realizaciju drugog kandidiranog projekta u MMPI te za kupnju vozila za potrebe DVD-a na koje će se moći montirati pumpa koju je DVD Janjina dobio kao donaciju od Vatrogasne zajednice Dubrovačko neretvanske županije.

Podneseno je izvješće o izvršenim poslovima javne nabave iz prošle godine. Završeni su građevinski radovi na helidromu u cijelosti, te je podnesen zahtjev za uporabnu dozvolu, a očekuje se tehnički pregled objekta.
Završeni su radovi na probijanju protupožarnih poljskih putova i zatrpavanju vodospreme u cijelosti.
Idejni projekt za vodospremu Stražica i vodovodnu mrežu za naselje Osobljava je završen, a u tijeku je postupak ishođenja lokacijske dozvole. Pokrenuti su i pregovori o izgradnji druge cestovne trake prema Osobljavi pri ŽUC-u. Vodovodne cijevi bi se položile u trup ceste.

Općine Poluotoka Pelješca se ponovno susreću sa problemom odlaganja komunalnog otpada na odlagalište u blizini Neuma. Naime, komunalno poduzeće iz Neuma je povećalo cijenu odlaganja po prosječnom broju dolazaka kamiona. Mjesečni iznosi za koje se Općine duže, prelaze mogućnosti godišnjih proračuna Općina. Na zajedničkom sastanku načelnika dogovorena je suradnja i traženje pomoći, kao i požurivanje Županije u rješavanju ovog gorućeg problema.

Odobrena je prodaja dijela puta koji se u naravi ne koristi, a po zahtjevima Irene Brajković i Slavka Petrovića za otkup dijela puta u naselju Sreser, u svrhu legalizacije objekata podnositelja.

Odobrena je simbolična financijska nagrada Luki Mratoviću za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Pekingu, a u iznosu od pet tisuća kuna.

Razmatran je problem plaćanja Slivne vodne naknade Hrvatskim vodama, koje nemaju mogućnosti financijska sredstva prikupljena uplatama sa područja Općine Janjina utrošiti u poboljšanje odvodnje slivnih voda. Ljudi su sukladno Zakonu dužni platiti zaduženja za Slivne vode, bez obzira na svoje materijalno i socijalno stanje, jer će u suprotno uslijediti prisilna naplata.


Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr