Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Izvješće za 25. sjednice Općinskog vijeća     


05. lipnja 2008. godine održana je 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Janjina na kojoj se raspravljalo o temama po predloženom i usvojenom dnevnom redu.

Općina Janjina će u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje zaposliti na određeno vrijeme, po Programu javnih radova Filipa Mikušinca. Program uređenja šetnica uz plaže, sanacija oštećenja podzida i međa na nerazvrstanim cestama na području Općine Janjina je jednoglasno usvojen. Filip Mikušinec ispunjava sve uvjete koji su postavljeni pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a biti će razvrstan na poslove po usvojenom Programu. Hrvatski zavod za zapošljavanje sufinancira 70% bruto plaće zaposlene osobe, a 30% Općina Janjina.

Na ovoj sjednici Vijeća je iznesen i zahtjev vinarije Grgić za kupnju općinskog zemljišta u Kovačinama, k. o. Popova Luka, uz samo more. Zahtjev je iznesen s ciljem okrupnjivanja posjeda odnosno vinogradarske površine. Odluka o prodaji zemljišta nije donesena niti je prijedlog stavljen na glasovanje, već je samo dan na znanje vijećnicima, a Odluka će naknadno biti donesena.

Općinsko vijeće je suglasno sa prijedlogom izmjene poreza na kuće za odmor. Porezni obveznici se mogu nadati većoj cijeni poreza na kuću za odmor od sljedeće godine. Cijena se donosi u kunama po kvadratu korisne površine objekta.

Prijedlog izmjene cijene odvoza komunalnog otpada za iznajmljivače koja sada po Odluci Općinskog vijeća iznosi 6,00 kn po ležaju nije izglasan potrebnom većinom.

Jednoglasno je usvojen prijedlog o poslovnoj suradnji sa razvojnom agencijom Dunea iz Dubrovnika, a odnosi se na izradu Koncepcije i strategije razvoja Općine Janjina. Po donošenju Odluke o poslovnoj suradnji potpisat će se ugovor sa razvojnom agencijom. Vrijednost izrade navedenog dokumenta je 19.500,00 kuna. Navedeni dokument je neophodan za kandidiranje projekata pri pristupnim i ostalim fondovima.

Općina Janjina će potpisati i sporazum o sufinanciranju Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik u 2008. godini, što je i zakonska obveza Jedinica lokalne samouprave u RH.


Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr