Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Prva sv. Pričest     


Prva sv. Pričest
Ova druga nedjelja u lipnju bila je osobito značajna za našu župu. Imali smo slavlje Prve sv. Pričesti. Prvopričesnici su bili:
1. IVAN NOŽICA, sin Tonča i Marijane r. Miloš, rođen 8. studenog 1996. g. u Dubrovniku, kršten 17. kolovoza 1997. g.  u Janjini.
2. NIKOLINA PRIMORAC, kći Anta i Snježane r. Anđelić, rođena 6. prosinca 1997. g. u Dubrovniku, krštena 1. ožujka 1998. g. u Trsteniku.
3. KARMEN HLADILO, kći Iva i Martine r. Rabušić, rođena 23. ožujka 1997. g. u Dubrovniku, krštena 6. srpnja 1997. g. u Putnikovićima.
4. VANESA KVASINA, kći Tihomira i Dolores Inge r. Primorac, rođena 24. prosinca 1996. g. u Dubrovniku, krštena 11. studenog 2000. g. u Janjini.
5. IVO MARKIĆ, sin Luke i Katarine r. Dodić, rođen 3. siječnja 1997. g. u Zagrebu, kršten 5. travnja 1997. u Zagrebu - Dubrava.
6. IVO PEKIĆ, sin Nikše i Darije r. Pavlina, rođen 29. svibnja 1996. g. u Dubrovniku, kršten 1. studenog 1996. g. u Janjini.
7. STIPO PEKIĆ, sin Nikše i Darije r. Pavlina, rođen 29. svibnja 1996. g. u Dubrovniku, kršten 1. studenog 1996. g. u Janjini.
Bog je dao prekrasno vrijeme. Oko deset sati prvopričesnici su se, sa svojim roditeljima i drugim članovima obitelji, kao i mnogim prijateljima, počeli okupljati ispred župne kuće, odakle su se onda, praćeni roditeljima, točno u 10,30 sati uputili u crkvu, predvođeni križem, kojega je nosio ministrant Petar Markić. Dok je povorka svečano ulazila u crkvu, mješoviti zbor sv. Vlaha je pjevao «Slavim te, Gospode Bože naš». Uslijedio je početak mise uz župnikov pozdrav svima, posebno prvopričesnicima, a onda su ovi imali prigodnu recitaciju. Nakon propovijedi bila je Obnova krsnih obveza uz zapaljene svijeće, a molitvu vjernika su molili svi prvopričesnici. Iza recitacije, pričesti, zajedničke zahvale moleći «Dušo Kristova», koju je predmolila Nikolina Primorac, uslijedila je podjela «Uspomena na prvu sv. Pričest», krunica i knjižica «Prvopričesnički dar», a potom blagoslov i zajedničko i pojedinačno fotografiranje. U dvorani župne kuće, na kraju slavlja u crkvi, svi su se, i mlađi i stariji, mogli okrijepiti pripravljenim kolačima i sokovima. Prvopričesnici su ozarenih lica pošli svojim domovima na objed, a nama ostaje da se nadamo da će se ostvariti u njihovim životima molitva s prvopričesničkog plakata: Gospodin, koji je u njima započeo dobro djelo, neka ga i dovrši!


Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr