Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      IN MEMORIAM DON MILU PROTIĆU     

IN MEMORIAM DON MILU PROTIĆU
18, ožujka 2007. g. u župnoj crkvi sv. Vlaha u Janjini, na nedjeljnoj misi u 10,30 sati, otpjevan je psalam «Iz dubine» za dušu pokojnog don Mila Protića, negdašnjeg župnika ove župe. Korčulanski dekan i pupnatski župnik don Milivoj Mile Protić iznenada je preminuo u Pupnatu na otoku Korčuli, u nedjelju 11. ožujka 2007. g. Misu zadušnicu i pogrebne obrede u nazočnosti dubrovačkog klera, redovnica, vjernika te rodbine i prijatelja u župnoj crkvi Svih Svetih u Blatu, predvodio je 13. ožujka 2007. g. dubrovački biskup mons. Želimir Puljić.
Don Milivoj Mile Protić rođen je 9. listopada 1929. godine u Blatu na Korčuli u obitelji Antuna i Frane rođ. Žanetić. Osnovnu školu pohađao je u Blatu. Nakon završene državne gimnazije pohađao je studij teologije u Dubrovniku (1951-1953), Splitu (1954-56) i Pazinu (1956-1957). Za svećenika je zaređen 27. srpnja 1957. godine. Iste godine preuzeo je župu Putnikovići i Žuljanu, gdje je ostao do 1971. godine kada preuzima župu sv. Vlaha u Janjini s kapelanijom Trstenik. Od 1978. do smrti bio je župnik župe Gospe od Snijega u Pupnatu. Ovog ljeta trebao je proslaviti svoj zlatomisnički jubilej.
Zbog svog pastoralnog načina rada i pristupa vjernicima, bio je omiljen među svojim župljanima. Njegovoj duhovitosti i šaljivosti nije bilo kraja, a njegovo nasmijano lice je hrabrilo ljude dobre volje, povezujući ih još čvršćom vjerom u Boga i životom punim nade i iščekivanja. Don Mile Protić je bio posebno omiljen među svećenstvom. Uvijek i rado je izlazio u susret i na ispomoć svim svećenicima. I ove posljednje nedjelje, kada nas je napustio, bio je na putu za Korčulu, gdje je trebao imati misu kod časnih sestara Dominikanki.
Njegovu prisutnost i povezanost s župom Pupnat, susjednim župama kao i sa svim župama gdje je službovao, vjernici će dugo pamtiti, čuvajući u sebi tajnu veličine jedne izvorne i posebne duše, duše pune osmjeha, vjere i pouzdanja. Njegov pastoralni rad, ljubav prema Crkvi i župljanima, nesebičnost, brižljivost i odricanje, trajna su veličina našeg dragog i nezaboravnog don Mila Protića.Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr