Početna stranica

|

Općina Janjina

|

Vijesti

|

Opći podaci

|

Informacije

|

Kontakt

|

Povratak na prethodnu stranicu      Svečano otvorenje lukobrana lučice Drače     
Svečano otvorenje lukobrana lučice Drače

U oči svečanog otvaranja lukobrana u lučici Drače u Vijećnici Općine Janjina održan je radni sastanak. Sastanku su nazočili državni tajnik Branko Bačić, pomoćnik ministra MMTPR Josip Borić, Milivoj Bratinčević načelnik u Upravi za otoke, Županica Dubrovačko neretvanske županije Mira Buconić, predstavnik Upravnog odjela za pomorstvo u DNŽ Niko Srabotnak,ravnatelj Lučke uprave u Dubrovačko neretvanskoj županiji Mladen Milošević, saborski zastupnik Frano Matušić te načelnici peljeških općina Tomislav Jurjević, Jakša Franković, Vedran Antunica i Vlatko Mratović. Na sastanku se raspravljalo o investicijama na poluotoku Pelješcu financirane od strane MMTPR, te o planiranim investicijama koje će se započeti ili su već u tijeku na Pelješcu i u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Pelješki načelnici u svojim izlaganjima izrazili su zadovoljstvo sa suradnjom i brigom MMTPR prema Pelješkim općinama.

Svečanost je nastavljena u naselju Drače gdje je Državni tajnik Branko Bačić presjekao vrpcu te su na taj način otvoreni obnovljeni pristani u čiju su obnovu financirali MMTPR, Uprava za otoke u iznosu od 4.100.000,00 te Lučka uprava DNŽ sa iznosom od 400.000,00 kuna. Izvođači radova su bili poduzeća Tonikom d. o. o. iz Dubrovnika i Montmontaža Hidroinženjering d. o. o. iz Splita uz stručni nadzor Projektnog ureda Glavinić iz Metkovića.  

Radovi su završeni u ugovorenom roku 09. lipnja 2006. godine, a Služba za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko – pravne poslove Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izdala je Uporabnu dozvolu saniranog glavnog i sekundarnog lukobrana luke Drače 23. listopada, 2006. godine (Klasa: UP/I-361-05/06-01/78, Urbroj: 2117-04/3-06-4) Lučkoj upravi u Dubrovniku po obavljeno Tehničkom pregledu od strane navedene Službe 11. listopada 2006. godine.

Općina Janjina će vrijednost radova u cijelosti prenijeti, temeljem Ugovora, na vlasnika lukobrana Lučku upravu Dubrovačko neretvanske županije.

Sukladno sastanku u Janjini i najavama gospodina Bačića u pozdravnom govoru pred otvaranje lukobrana najavljene su nove velike investicije na području Pelješca u kojima će sudjelovati resorna Ministarstva.

Svečanost je završena domjenkom u Dalmatinskoj kući obitelji Poluta u Dračama.


Uredovni dan i kontakt Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša


Napoleonski put Pelješac
Power Point (5.6 MB)Općina Janjina

Načelnik općine Janjina
Općinsko vijeće
Jedinstveni upravni odjel
Statut općine
Prostorni plan
Doktumenti
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Proračun
Obrasci
Savjetovanje s javnošću
Uredovni dani
Pitanja vijeću
Foto album

Vijesti

iz politike
iz gospodarstva
iz kulture
iz turizma
iz sporta
iz župe sv. vlaha
iz osnovne škole janjina
iz općine
iz zavoda za vinogr. i vinarstvo
iz prostornog plana
iz ostalo

Opći podaci

Naziv "Janjina"
Položaj
Povijest
Znamenite osobe i obitelji
Demografski podaci
Naselja
Obrazovanje
Kultura
Župe, crkve, groblja

Informacije

Prometne veze
Poslovni imenik
Korisni linkovi

Kontakt

TZ Janjina
NK "Iskra" Janjina
DVD Janjina
Priča o Malom Parizu
Napoleonski put Pelješac

  Dizajn i programska podrška: www.kesovija.com

Copyright © Općina Janjina

Tehnička podrška: www.infoplanet.hr